E-sport och pokerturneringar i den digitala världen

Nuförtiden är det inte speciellt uppseendeväckande att sköta det mesta i livet via datorn. Många arbetar framför den och lika många lever sina liv utanför arbetet i den digitala världen, åtminstone delvis. Vi har helt enkelt börjat acceptera denna nya livsstil. Och visst är det ett intressant fenomen?
Titta på E-sport till exempel, begreppet myntades så sent som i slutet av 1990-talet och fenomenet har på mycket kort tid växt sig till en miljonindustri med professionella spelare som lever på att spela Starcraft, WOW eller vad det nu rör sig om. På detta tjänar de dessutom mycket pengar. Att E-sport intresserar så många är å andra sidan inte speciellt konstigt. Väldigt många ser idag datorspelande som sin största hobby och självklart vill man ha stjärnor att se upp till. Spelare som är riktigt bra på det de gör och som på så vis inspirerar. Detsamma gäller ju i alla andra sporter.

Pokerturneringar på nätet

En annan sak som blivit omåttligt populärt på internet är pokerturneringar. Nuförtiden är internet fullt av pokerturneringar för såväl amatörer som professionella spelare. Detta är ju inte heller det minsta konstigt. I decennier har vanliga människor arrangerat egna pokerturneringar hemma i vardagsrummet, bara för skojs skull. Det har dessutom länge gått att följa de stora stjärnorna på teve och så har internet blivit den plats vi lever våra sociala liv. Resultatet blir att vi förflyttat oss från vardagsrummet till internet. Där pokerturneringar med människor från hela världen gör det hela lite mer spännande. Dessutom är det möjligt att avancera och få spela riktigt viktiga pokerturneringar om man visar sig duktig. Vilket självklart kan vara nog så inspirerande. För att inte tala om att det faktiskt går att leva på att bara spela pokerturneringar online. Det är dock ingenting som undertecknad rekommenderar att du försöker dig på, såvida du inte är riktigt duktig alltså.Pokerturneringar online blir allt vanligare